Cand ai un iepure de gatit prima solutie ce iti vine in minte este friptura. Cu vin rosu si rozmarin de exemplu. Dar iepurele nu trebuie sa troneze doar ca friptura rumenita sau tocanita, ci este o carne excelenta si pentru supe.
Daca de Craciun bunica a gatit o exceptionala supa de taitei din carne de pui, eu am decis sa incerc o reteta traditionala in sudul Frantei de supa de iepure.
Ingrediente
- bucati de carne de iepure pentru supa (coaste, spate)
- piper
- aproximativ 300 grame morcovi
- 1 praz
- 1 ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- patrunjel
- cimbru
- dafin
- 200 gr smantana
Intr-o tigaie incingeti 1-2 linguri de ulei si caliti ceapa, prazul, usturoiul si carnea de iepure.
Stingeti cu apoi cu apa pentru supa si adaugati condimentele: patrunjelul, dafinul, cimbrul si piperul.
Lasati sa fiarba supa, la final adaugand si smantana (diluata si incalzita in prealabil cu cateva linguri de supa).
Multumim de reteta! Urmatoarea supa pe lista mea :)! Nu am praz…:-?…nu prea merge inlocuit cu altceva asa-i? Reteta e reteta ;).
@Livia – poti renunta la el. Aroma oricum este data mai mult de verdeturi si de smantana 🙂
Ah, super. Vad eu daca gasesc pe aici…o zona mai straina prazului. Abia astept sa o incerc.
Să ne apucăm de treabă…am notat rețeta, plec la bucătărie…am făcut rost și de praz :).
hmmm arata bine, suna bine, iepure avem.. so let's do it! 🙂
Multumim mult pt reteta.
I'll be back later..
@Ioana – in primul rand bine ai venit! 😉 sper sa iti placa ciorbita si daca in supa pui partea osoasa, poti incerca pentru partile carnoase si reteta asta http://amainbucatarie.blogspot.com/2009/08/friptura-italiana-de-iepure.html 🙂
Te astept sa-mi povestesti cum a iesit! 😉