Supa Sf. Martin – supă de gâscă
O supa minunata, ideala pentru sezonul rece si zilele de sarbatoare. Fiarta incet si cu rabdare, aceasta supa este aromata si hranitoare.
Ingrediente
carne de gasca (eu am ales parti mai osoase, ideale pentru supa)
1 ceapa rosie*
1/2 capatana de usturoi
7 morcovi
2 radacini de patrunjel
1/2 de telina
3 rosii**
500 gr varza alba
1 legatura patrunjel verde
sare si piper boabe***
* ceapa o taiati pe jumatate si o prajiti inainte sa o adaugati in supa
** in lipsa de rosii, puteti dizolva o lingura de pasta de tomate
*** aceasta supa nu necesita alte condimente in afara de piperul boabe
Puneti carnea in apa rece cu sare (eu am folosit o oala de 10l) si puneti-o la fiert la foc mic. Spumati carnea dupa nevoie. Dupa ce ati spumat-o bine, adaugati legumele. Supa aceasta foloseste mai multi morcovi decat supa obisnuita de carne, atat pentru culoare cat si pentru a obtine un gust mai dulceag.
Lasati supa la fiert, la foc mic, cateva ore. La mine supele stau la fiert in jur de 8 ore. Apoi o strecurati si ii adaugati taitei melcisori fierti separat in apa cu sare.
Se serveste cu carne de gasca si morcovi fierti in supa.