Daca aveti fetite, cel mai probabil nu ati scapat sa nu cititi si sa nu va uitati la Rapunzel ( O poveste incalcita). Aceasta supa este inspirata de acolo si cica aceasta combinatie ar fi preferata lui Rapunzel. Cu asemenea reclama, copiii abia au apucat sa o manance :))

Ingrediente

1 dovlecel potrivit
3 bucati de pastarnac
putin ulei de masline
putin rozmarin
1 ceapa

o ceasca de alune de padure (de aici)

1 litru de supa de legume
1 cana de lapte
1/2 de praz
putin unt
sare si piper

 

Taiati dovlecelul pe jumatate, pastarnacul in felii groase cam de un deget, ceapa felii. Intindeti legumele intr-o tava, stropiti cu ulei de masline si rozmarin si dati la cuptor.
Alunele rumeniti-le intr-o tigaie.

Caliti prazul taiat felii in putin unt, stingeti cu supa de legume si adaugati legumele coapte din cuptor. Dati in clocot si apoi pasati bine supa, sa fie cremoasa. Adaugati laptele si mai lasati sa dea o data in clocot.
Potriviti la gust cu sare si piper.

Serviti cu alune de padure, rozmarin si ulei de masline.

 

PS am citit ca unii paseaza si alunele in supa, dar eu am preferat sa le servesc pe post de crutoane decat sa risc sa le gaseasca in supa si sa nu le manance 🙂