Supa de salata dreasa cu ou
Primavara e sezonul supelor de salata la noi acasa. De obicei le fac cu omleta si iaurt/lapte/lapte batut (ca aici), doar ca am decis sa incerc varianta in care integrez oul in supa.
Surpriza cea mai mare pentru mine a fost faptul ca Robert iubeste aceasta supa! Sa va explic: Robert mananca doar supa clara cu taitei sau galuste si supa crema. Cand prinde fir de verdeata in orice mancare o scoate tacticos sau renunta complet sa mai manance. Deci cu atat mai mare a fost surpriza cand l-am vazut cum mananca cu pofta fix supa de salata! 🙂
Ingrediente
1 bucata mica de slanina
2 capatani de salata
2 fire de ceapa verde (si una de usturoi daca vreti)
1 lingurita de boia
150 gr de smantana
2 galbenusuri
sare si piper
3 litri de apa
In oala in care urmeaza sa faceti supa, caliti putin slanina taiata soldatei marunti cu ceapa. Adaugati boiaua si tineti putin pe foc, pana se aromeaza si se coloreaza. Adaugati apa, apoi salata si lasati sa dea in clocot.
Amestecati galbenusurile cu smantana. Luati oala de supa de pe foc si adaugati pe rand cate un polonic de supa peste galbenusurile cu smantana. Amestecati pana se dizolva si apoi turnati amestecul in oala.
Si gata supa! Rapid si delicios 🙂