Supa de rosii cu legume de vara
Aceasta supa este una din favoritele mele! Este foarte versatila si delicioasa, indragita chiar si de cei mai mofturosi.
Mi se pare foarte simplu de facut si este gata si destul de rapid.
Insist pe coacerea la cuptor a ingredientelor pentru ca va oferi legumelor o aroma deosebita, pe care nu o puteti replica altfel.
Inainte de lista de ingrediente, vreau sa subliniez faptul ca aceasta supa este foarte versatila. Puteti adauga si alte legume de sezon in ea! Este o solutie ideala pentru a valorifica legumele imperfecte sau bucati mici, ramase de la alte retete mai stricte.
Ingrediente
4 rosii
2 dovlecei mai mici
1 ceapa galbena mare
1 ardei galben
2 cartofi potriviti
4-5 catei de usturoi
sare si piper
cateva frunzulite de busuioc
ulei de masline
Supa de rosii cu legume de vara
Curatati legumele si taiti-le in bucati. Frumusetea supelor creme este ca nu va pierdeti vremea cu tocatul! 🙂
Puneti toate ingredientele in o tava, condimentati-le cu sare si piper si stropiti-le cu ulei. Amestecati bine si puneti tava la cuptor.
Tineti legumele la cuptor pana se rumenesc bine. Va previn ca mirosul va fi minunat! 🙂
Cand s-au rumenit legumele, scoateti-le din tava si puneti-le in o oala. Turnati in oala si zeama lasata de ele in tava.
In functie de cat lichid au lasat legumele, mai puneti apa cat sa acopere legumele. Puteti pune mai multa apa, dar atunci supa va fi mai „lunga” si mai putin cremoasa.
Dati in clocot oala cu legumele. Cand au fiert putin si toate legumele sunt moi si bine gatite, luati oala de pe aragaz si puneti in ea mixerul vertical pentru a pasa legumele.
Atentie! Daca aveti mixer vertical cu picior de plastic, asteptati sa se raceasca putin.
Serviti cu ulei de masline, parmezan sau cascaval proaspat ras si/sau crutoane sau paine prajita.
Daca va e pofta de o supa de rosii si in sezonul rece, va recomand si aceasta reteta.