In trecut, experienta mea cu supele de rosii a fost una destul de trista. Le asociam cu un soi de bulion, cu taitei sau galuste, nu cine stie ce la gust si cu o munca migaloasa in spate, pentru curatarea de coaja a rosiilor.
Si cum ma stiti pe mine ca sunt mereu in cautare de solutii rapide, ideea de a pregati o astfel de supa nu ma incanta.
Dar pentru ca aveam o gramada de rosii si era pacat de ele, am improvizat. Si uite asa, cand improvizeaza omul, descopera minuni!
Ingrediente
1 kg de rosii mari, carnoase
1 ceapa medie
3-4-5 (sau mai multi) catei de usturoi
maghiran
sare si piper
Rosiile taiate in cuburi mari, ceapa rondele si usturoiul intreg, le-am amestecat si le-am pus toate intr-o tava pe care am lasat-o 30-40 de minute in aragazul incins, la foc mediu, cat s-au copt usor (fara sa se arda).
Le-am scos din cuptor, am adunat cu lingura rosiile, ceapa si usturoiul, impreuna cu zeama lasata, am turnat peste o cana cu apa (vroiam o supa densa) si le-am pus la fiert impreuna cu sarea, piperul si maghiranul.
Dupa ce au fiert toate impreuna, le-am facut pasta cu blenderul.
Am servit supa cu cascaval si crutoane din paine cu maia, de casa. E infinit mai aromata decat orice supa de rosii, e foarte usor de facut si sanatoasa.
Pofta mare sa aveti!
Foarte simpla.. si foarte ieftina pentru vremea asta .. insa am o intrebare: ce rol are cascavalul aici?
Nu are nici un rol, in afara de aroma si gust 😉 il poti sari fara probleme
Desi nu am dat eu aceasta reteta Amei, este foarte sanatoasa si cascavalul are si el partea lui pentru a completa acest fel de mancare. Rosiile au licopen. Licopenul se asimileaza in prezenta grasimilor, iar daca este gatit, cu atat mai usor este absorbit de corpul uman si folosit in procesele functionale. V-ati intrebat vreodata de ce ne place noua salata de rosii cu ulei sau branza cu rosii? Pentru ca e nevoie de grasime pentru ca rosiile sa isi faca treaba. Poate nu suntem constienti de acest lucru, insa corpul nostru stie mai bine ca noi…multe.
Chiar ca arata bine 😀 Mie imi place supa de rosii, dar nu am incercat pana acum cu rosii coapte. Cred ca e si mai buna.
Loredana multumesc mult de completari 🙂 nu aveam idee de astea 🙂
Paula, e clar mai buna 🙂 sa o incerci! 🙂
Vai ce bine arata!
Mi-e ingrozitor de pofta asa ca acum ma duc sa o fac ! Si asa nu stiam ce sa fac la felul 1 .
Pupici pt. idee ! 🙂
super arata! daca nu am maghiran, si nu gasesc pe-aici, cu ce pot oare inlocui?
scuze, am uitat sa semnez. multumesc, Adela Metaxa