Am pregatit extrem de repede aceasta supa si a iesit si foarte gustoasa! Cel mai important pentru mine a fost faptul ca si copiilor le-a placut foarte mult si au mancat fiecare cate un bol plin. Galustele si ciupercile au fost vedetele 🙂

Ingrediente
3 spinari de pui (sau alte parti – aripioare de exemplu)
2 lingurite de boia
1 ceapa mare
1/2 ardei kapia
3 morcovi
5 ciuperci mari
3 tije de apio
2 linguri mari de smantana grasa
patrunjel verde

Pentru galuste: 2 oua, 200 gr faina, 100 gr apa, 20 ml ulei, putina sare

Am spalat si curatat spinarile de pui si le-am pus in oala la rumenit impreuna cu boiaua, sa prinda o culoare frumoasa si sa fie foarte aromate. Spinarile au ceva mai multa piele si grasime, deci astfel am asigurat si culoarea frumoase a supei.
Am adaugat apoi ceapa tocata, ardeiul kapia si morcovii. Am lasat sa se gateasca usor in grasimea aceea aromata cu boia si apoi am stins cu aproximativ 3 litri de apa.
Am adaugat ciupercile taiate feliute si apio tocat. Am acoperit si am lasat la fiert.

Cand legumele s-au fiert, am pregatit galustele dupa reteta de mai sus (este reteta mea de baza, cu aceleasi cantitati fac si galustele de faina pentru supa, dar si cele de gulyas) si le-am adaugat in supa cu o lingura.
Cand s-au fiert si ele, am luat oala de pe foc.

Am pus smantana intr-un bol si am adaugat treptat cate putina zeama fierbinte din supa, amestecand sa se dizolve. Cam dupa 3-4 polonice, am adaugat smantana diluata in supa.
Am mai pus apoi patrunjelul verde si gata supa!