Azi va povestesc despre un desert cel putin inedit. Dar servit in aceasta combinatie, noi cu greu ne-am putut opri din mancat. Este un desert ideal pentru vara, cu supa servita rece si cu foarte putin timp de petrecut cu aragazul pornit. Iata cum se face:

Ingrediente pentru supa 

1 litru suc de portocale
5 linguri zahar
1/2 betisor de vanilie
1 lingura suc de lamaie
200 ml smantana
1 galbenus
1 lingura faina
putina scortisoara

Fierbeti sucul de portocale impreuna cu zaharul, betisorul de vanilie si zeama de lamaie. Cand a dat in clocot, amestecati intr-un vas separat faina cu smantana si galbenusul si adaugati treptat cateva polonice de supa, amestecand sa se dilueze bine smantana.
Luati de pe foc sucul de portocale si adaugati in el amestecul de smantana.

Lasati sa se raceasca.

Ingrediente pentru bomboane

100 gr biscuiti simpli
100 gr nuca
100 gr unt
1 lingura de cacao
1 pliculet zahar vanilat

Sfaramati biscuitii cu robotul de bucatarie (sau cu sucitorul), maruntiti nuca. Adaugati cacao si zahar si turnati peste ele untul topit. Framantati pana se umezeste toata compozitia si puteti face bilute. Formati-le si asezati-le pe o farfurie.

Supa se serveste rece, pudrata cu scortisoara si alaturi de bomboanele cu nuca.