Supa de naut cu spanac si afumatura
Supa aceasta a devenit una din preferatele noastre in ultimele luni. Simplu si rapid de facut, este foarte hranitoare si gustoasa.
Ingrediente
1 cana mare de naut uscat – eu l-am folosit pe acesta (sau 2 conserve de naut)
1 ceapa
2 morcovi
1 bucata de telina cam cat un pumn
1/2 ardei
200 gr (aprox) afumatura
sare si piper dupa gust
2 linguri mari de smantana
o mana de spanac (baby spanac sau, daca folositi frunze mai mari, taiat fasii)
3-4 catei de usturoi
1/2 legatura de marar
Daca folosesti naut uscat, pune-l la fiert pana bobul este moale.
In o oala pune putin ulei si soteaza ceapa, cu ardeiul si morcovii si telina taiate julienne sau date pe razatoare.
Adauga afumatura taiata bucatele, nautul fiert si strecurat, iar apoi stinge cu 2 litri de apa (sau supa de legume).
Lasa sa dea in clocot si potriveste la gust cu sare si piper. In functie de cat de sarata este afumatura, este posibil sa fie nevoie de o cantitate diferita de sare.
In un bol pune smantana si pune peste ea un polonic de zeama fierbinte. Amesteca pana se dizolva si apoi mai adauga inca 1-2 polonice, pentru a aduce smantana cat mai aproape de temperatura supei.
Ia oala de pe foc si toarna in ea smantaana diluata si apoi amesteca. Pune spanacul si amesteca usor. Apoi adauga mararul tocat marunt si usturoiul dat pe razatoare fina*.
(*eu prefer sa pun usturoiul la final pentru un gust mai puternic, dar dacaa nu iti place asa, il poti adauga mai devreme).
Supa se serveste imediat si rezista pana la 4 zile in frigider (desi la noi nu apuca sa stea atat! 🙂 )
Daca iti place nautul, gasesti aici mai multe retete cu el!