Supa de linte cu rosii coapte
O supa simpla, foarte aromata, ideala pentru zilele de vara! Aceasta supa se pregateste cu ingrediente simple, pe care sigur le aveti la indemana in sezonul cald si este extrem de savuroasa si satioasa.
O puteti servi la pranz, dar si la final de zi, la cina, cu o felie de paine prajita. Se potriveste de minune cu painea integrala, cu seminte 🙂

Supa de linte cu rosii coapte

Ingrediente
1 ceapa mare
1 ardei galben
3 catei de usturoi
1 lingurita de boia
4-5 crengute de cimbru proaspat
2-3 morcovi
1 telina mica
100-150 de gr de linte verde |
300-400 gr de rosii
1.5 l apa
sare si piper dupa gust

Spalati si taiati rosiile in cuburi. Asezati-le in o tava, stropiti-le cu putin ulei de masline, condimentati cu sare si piper. Adaugati si putin usturoi si cimbru si dati la cuptor pana se rumenesc.

Intre timp, in oala in care veti prepara supa, sotati putin ceapa (galbena sau verde) cu ardeiul, morcovii si telina taiata cubulete. Presarati peste boiaua si amestecati putin. Stingeti cu apa si adaugati lintea spalata si scursa bine.

Cand rosiile s-au rumenit, scoateti-le din cuptor. Aici aveti doua optiuni:
– treceti tot continutul prin o sita deasa, astfel incat sa alegeti semintele.
– amestecati tot cu un blender 🙂 varianta mai simpla, dar vor ramane semintele de la rosie in compozitie.

Adaugati rosiile pasate in supa care fierbe. Potriviti la gust cu sare si piper si luati oala de pe foc cand radacinoasele si lintea s-au fiert.

Pofta buna!

Descoperiti si alte retete cu linte aici