Aceasta este una dintre supele care imi aminteste cel mai mult de copilarie si mereu sunt uimita ca nu este la fel de populara peste tot. Din pacate, sunt multe zone unde gulia nu este (suficient) de apreciata.
Lumea o cunoaste doar in salate, uneori umpluta.
Gulia si fiarta pur si simplu este fantastica!
Iar supa facuta din ea imi pare a fi una dintre cele mai aromate supe din lume! 🙂
Ingrediente
1 gulie medie
3 morcovi
1 ceapa
1/2 ardei gras
(optional – carne de pui: spate, partea osoasa)
300 ml lapte
1-2 linguri faina
sare
patrunjel verde
Dupa cum am mai spus, am inceput sa elimin din bucatarie uleiul vegetal si il inlocuiesc peste tot unde este posibil cu grasime animala. Untura. De porc, de gaina, de rata, in functie de unde am avut ocazia sa o topesc.
Asadar, ceapa tocata, impreuna cu morcovii dati pe razatoare si ardeiul gras cubulete se calesc usor in untura (puteti adauga si putina apa, sa fie de fapt un clocotit mai puternic), pana incep sa lase culoare.
Se adauga si gulia data pe razatoare si se stinge cu apa.
Se adauga carnea – daca o folositi, dar merge grozav si fara! – si se lasa pe foc pana s-au fiert toate ingredientele.
Cu 10 minute inainte de final, adaugati laptele in care ati dizolvat faina si patrunjelul verde. Mai lasati cat sa dea din nou in clocot putin si luati de pe foc.
Pofta mare! 🙂
Nu-mi placea deloc supa asta in copilarie, dar acum de abia astept sa-mi creasca guliile in gradina 😀
eu deja am inceputsa imi fac stocuri pentru iarna :))) am jumatate de sertar din congelator cu pungute cu gulii tocate 😀
daca tot caliti in untura, adaugati si ceva faina… faceti un rantas grozav, care face foarte bine la stomac….!! gulii cu untura de porc, pacat de gulii…cand o sa aveti colesterolul marit sa nu va mirati…sa va aduceti aminte daca nu e prea tarziu…
Anonim: am mai scris pe acest blog ca personal prefer grasimile nerafinate si am ales sa ocolesc uleiurile ultra-rafinate, care din punctul meu de vedere sunt chiar mai periculoase.
Foarte gustoase, sincer eu am descoperit guliile, acum când am ajuns în germania. Apreciez foarte mult rețetele tale. Sunt diversificate și pentru toate gusturile