Supa-crema de legume (reteta de baza)

Acum cateva saptmani mi-am cumparat o carte a Marthei Stewart tradusa in romana (cea de aici) si am fost fermecata de poze si de multitudinea de idei din ea. Mi-a placut cum mi-a deschis apetitul chiar si pentru cele mai simple si de baza retete, dandu-mi idei noi.

Inspirata asadar de ea, am decis sa va arat reteta de baza pentru supa-crema de legume.

Copiii mei adora supa-crema de legume (puteti vedea manutele pofticioase si nerabdatoare pe fundal) si eu tare ma bucur cand ii vad ca o mananca, pentru ca este o supa in care de obicei pun o multime de legume, pe care altfel nu le-ar consuma.

Folositi aceasta reteta ca un punct de inceput. De aici improvizati in functie de ceea ce aveti in casa sau de aroma care o preferati.

Ingrediente

1 lingura de untura sau de unt
1 ceapa mare
2-3 catei de usturoi

4-5 cartofi
3-4 buchetele de broccoli
2 morcovi
2 radacini de patrunjel
1 telina mica

3-4 cani de fond de supa de pui

100 gr smantana

Optional: branza cheddar

Ceapa si usturoiul se rumesc usor in oala. Se adauga toate celelalte legume, se toarna peste supa si se lasa la fiert.




Cand legumele au fiert, pasati-le cu un robot de bucatarie (fie un mixer vertical sau un blender – daca folositi blenderul lasati sa se raceasca putin supa). Intoarceti supa pe foc si lasati-o cat sa mai dea o data in clocot, apoi opriti focul. Adaugati smantana si amestecati bine, pana se dizolva complet.

O puteti servi cu branza cheddar rasa deasupra (varianta noastra preferata) sau crutoane sau bacon crocant sau parmezan.

 

Pofta mare!