Supa de ceapa se face dupa un concept foarte simplu: ceapa caramelizata se fierbe in putina supa de vita si se serveste cu paine prajita cu branza aleasa, topita. Pornind de aici puteti sa alegeti diferite variante gasite pe internet si sa experimentati cu aceasta supa simpla si foarte aromata.
Ingrediente
4 cepe taiate rondele
putin zahar
1/2 l supa de vita
putin rozmarin
ulei
sare
cateva felii de paine prajita
Caciotta de la Lactitalia
Intr-o tigaie incepeti sa caliti ceapa in putin ulei, rozmarin si putin zahar.
Lasati la foc mic, amestecand din cand in cand pana se caramelizeaza ceapa. Nu grabiti procesul!
Adaugati supa de vita, potriviti cu sare si lasati sa fiarba putin.
Serviti cu felii de paine prajita peste, taiati cateva bucati de branza si dati la cuptor pana se topeste branza.
Serviti cu piper proaspat macinat peste.
Reteta pe care am testat-o era cu unt, care dadea un gust mai fin, mai cremos intregii minuni numita supa de ceapa. Yum 🙂
Cred ca supa de ceapa e delicioasa. Mi-ai facut o pofta!!! =p~
Am mai gasit o reteta interesanta, si usor de pregatit, poate va intereseaza. http://femina.rol.ro/art/26884-38-supa_cu_galuste_de_orez.htm Mult spor la gatit
Este delicioasa! Am facut mai demult si cu un pahar de vin, ca sa-i dea aroma 🙂
@Elena – absolut orice reteta unde inlocuiesti uleiul cu untul iese mai cremoasa 😉 acum depinde si de ce ai la indemana. Oricum clar cu untul iese un pic mai altfel 😉
@ Carmen – multumesc mult de idee! 😉
@Carmen – eu am servit vinul langa de data asta :)))