supa-de-cartofi-noi-si-oregano-2

 

O supa de cartofi rapida, perfecta pentru zile de vara, aromata si satioasa! Cartofii noi cu coaja frageda ii dau o tenta rustica, iar oregano ii da un plus de gust care duce cu gandul la vacanta si la meleaguri ceva mai mediteraneene.

Ingrediente

2 linguri de unt
2 catei de usturoi
1 ceapa alba
1/2 kg cartofi noi
1/2 radacina de telina potrivita
1/2 litru de supa de pui
1/2 litru de lapte
1/2 lingurita boia
sare si piper dupa gust
oregano proaspat
Serviti fierbinte cu oregano proaspat.

 

supa-de-cartofi-noi-si-oregano-1

 

Spalati bine cartofii noi cu o perie (de sarma).
Caliti usor in tigaie usturoiul si ceapa in unt. Adaugati boiaua, amestecati bine si dupa ce lasati cateva secunde sa se prajeasca si sa lase culoare, turnati peste un polonic de supa.
Adaugati apoi cartofii taiati pe jumatate sau in patru (in functie de marime), telina si lasati putin pe foc inainte de a adauga restul de supa, sarea si piperul.
Cand cartofii s-au inmuiat, adaugati si laptele si lasati sa mai dea o data in clocot.

 

supa-de-cartofi-noi-si-oregano-3