Alimentul minune pentru mine, in ambele sarcini, a fost cartoful. Daca la garnitura era destul de simplu, nu am ezitat nici sa gatesc multe supe de cartofi. Si ati ramane surprinsi in cate feluri poti gati supa de cartofi, cum, schimband doar verdeata adaugata, poti obtine o supa complet noua.
Astazi insa, am sa va povestesc de o supa de cartofi cu tarhon, gasita in cartea Laurei Adamache, 300 de retete pentru bebelusi si copii de la Editura All.
Laura propune pentru aceasta supa o altfel de prezentare a cartofilor, sub forma de taitei, adica dati pe razatoare. In momentul in care am preparat-o, eu nu am mai avut timp sa ii dau pe razatoare (deh, astfel de urgente se tot intampla intr-o bucatarie cu doi copii mici), asa ca i-am taiat feliute rotunde si apoi am facut fasii cu cutitul econom (peeler).
Nu mi-au iesit toate la fel, dar a fost o schimbare bine venita (si bine primita) fata de traditionalele cubulete!
Ingrediente
1 kg cartofi albi
2 morcovi (acestia nu sunt in reteta originala)
2 l supa de pui (sau de legume)
2 galbenusuri
125 ml lapte
1-2 lingurite de tarhon
sare
Punem la fiert supa si intre timp pregatim cartofii. Puteti sa ii dati pe razatoare sau sa ii taiati cu cutitul econom, cum am facut eu. Puneti cartofii si morcovii la fiert in supa si lasati pe foc pana acestia s-au inmuiat.
Deodata cu legumele, adaugati si tarhonul in supa si potriviti la gust cu sare.
Cand s-au fiert legumele, luati oala de pe foc.
Amestecati cele doua galbenusuri in lapte (puteti pune si smantana), adaugati unul-doua polonice de supa, dizolvati bine si turnati amestecul in oala cu supa.