Supa de cartofi cu carnati si porumb

Cu cateva zile in urma am primit un colet mare plin cu noile produse Maestro de la Caroli.  Inca de cand am deschis pentru prima data coletul si am vazut carnatii, am stiut ca o punga sigur ajunge intr-o supa de cartofi!
Supa de cartofi este una traditionala la noi si are mereu un succes urias, fie ca o imbogatesc sau nu cu carne. Desi cartofii au suficient amidon, imi place totusi sa o ingros in plus, sa fie cat mai cremoasa. In trecut, foloseam asa cum vazusem la bunica: faina alba. Dar acum cateva luni, intr-o carte de beletristica, am citit despre o supa ingrosata cu faina de ovaz si de atunci am inceput sa fac si eu la fel. Consistenta ramane la fel ca cea de la faina alba de grau, doar ca este mai densa si mai nutritiva.




Supa de cartofi cu carnati si porumb

Ingrediente 
1 ceapa
1/2 ardei rosu
3 morcovi
1-2 radacini de patrunjel
5-6 cartofi
2-3 linguri de faina de ovaz
1-2 frunza de dafin
sare si piper
1 punga de carnati Maestro
1 cana de boabe congelate de porumb
3 linguri de smantana
patrunjel verde




Se curata zarzavaturile si se pregatesc – prima etapa este destul de scurta si e bine sa le aveti pe toate pregatite: curatate si tocate. Ceapa si ardeiul se toaca cu cutitul, radacinoasele se dau pe razatoare sau se toaca marunt cu robotul, cartofii se taie cubulete.
Se toaca ceapa si ardeiul si se calesc usor in tigaie. Cand ceapa devine sticloasa, se pun radacinoasele tocate marunt (date pe razatoare) si se calesc putin – cat sa lase culoare morcovul. Se adauga cartofii, se amesteca si se presara faina de ovaz. Faina nu se prajeste, doar se amesteca usor ingredientele sa fie imbracate de faina. Imediat dupa aceea se toarna putina apa si se amesteca din nou, astfel incat faina sa se dizolve. Daca rezultatul e prea ingrosat, se mai toarna cate putina apa si se amesteca usor. Cand faina e perfect dizolvata, fara aglomerari sau cocoloase, se umple oala cu apa si se lasa la fiert.
Se pune dafinul si se potriveste la gust cu sare si piper.

 




Cand cartofii incep sa se inmoaie, se adauga carnatii taiati feliute si porumbul.
Iar cand s-au fiert toate, se ia oala de pe foc si se pregateste putina smantana intr-un bol. Se toarna 1-2 polonice de zeama fierbinte peste smantana din bol si se dizolva cu o lingura. Se toarna apoi in oala mare de supa si se amesteca bine.
Se adauga patrunjel verde.

Pofta mare!