Stiu ca vara supele nu sunt foarte cautate, totusi noi nu ne putem lipsi de ele, mai ales in zile ploioase ca cele din ultima perioada.
Aceasta supa merge foarte repede, este cremoasa si aromata, cu carne din belsug.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ingrediente
1 piept de pui
o ceasca de amestec de orez salbatic
1 ceapa
2 morcovi
1 telina mica
1/2 pachet de unt
3 catei de usturoi
4 linguri de faina
2 cesti de lapte
1/2 ceasca de smantana
1/4 lingurita de cimbru
1/4 lingurita maghiran
sare si piper dupa gust
supa se fierbe in aproximativ 2 litri de apa
Fierbeti orezul conform indicatiilor de pe ambalaj. Nu il fierbeti foarte moale.
In oala in care vreti sa pregatiti supa, caliti in unt pieptul de pui taiat cubulete, pana se albeste carnea. Adaugati ceapa, morcovii, telina si usturoiul, adaugati apa si lasati supa la fiert. Adaugati maghiranul si cimbrul.
Cand s-au fiert carnea si legumele, adaugati orezul sa fiarba pana se inmoaie de tot.
Intre timp amestecati faina cu laptele, treptat, iar cand aveti o pasta fina adaugati amestecul in supa si lasati sa dea in clocot. Inainte sa luati supa de pe foc, adaugati si smantana.
Nu stiu altii cum sunt, dar mie imi plac supele in orice anotimp, chiar si vara 🙂
Arata foarte bine reteta ta 🙂
este o supa salbatica pentru zilele astea fierbinti
Ama, reusesti sa ne surprinzi de fiecare data! De unde atatea idei delicioase? 🙂
Saptamanal o prepar, si baietelul meu de 1 an si 4 luni o adora