0
4 In Uncategorized

Supa-crema de spanac

IMG_4926

Nici eu nu ma asteptam ca supa asta sa iasa chiar atat de verde :)) Pot spune ca pentru un moment chiar te poti simti usor descurajat de culoarea ei puternica, dar ulterior nu poti sa nu te bucuri de gustul ei si de energia care o transmite.

Ingrediente

1 ceapa
3 catei de usturoi
5 cartofi
aproximativ 500 gr spanac
3 morcovi
putin ulei
sare dupa gust
seminte susan (optional)

IMG_4919

Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc in putin ulei. Cand ceapa devine sticloasa, se stinge cu apa si se adauga cartofii taiati cubulete si morcovii taiati pe jumatate in lung.

Cartofii si morcovii se acopera cu 2 litri de apa si se lasa la fiert pana sunt gata.

Se scoate morcovul si se lasa la racit. Se adauga in supa spanacul si se lasa sa dea in clocot putin, dar nu mai e necesar un timp mare de fierbere. Se ia de pe foc si se paseaza cu robotul sau blenderul.

Morcovii scosi se toaca cubulete si se pot folosi pentru a dichisi fiecare portie, alaturi de susan.
Puteti bineinteles sa folositi si morcovii cruzi, eu am preferat sa ii fierb pentru a aroma in plus si supa.

IMG_4928

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    albinuta
    05/04/2011 at 19:50

    eu nu sunt fan inrait spanac, dar supa asta chiar arata mortal…ar trebui sa experimentez si eu 🙂

  • Reply
    ama
    07/04/2011 at 06:47

    @Albinuta merita incercata 🙂

  • Reply
    Anunturi
    08/04/2011 at 18:10

    Zici ca e un shake de proteine asa arata.
    Il recomand inainte de sala de forta 🙂

  • Reply
    ama
    10/04/2011 at 09:06

    @Anunturi cu trimitere la Popeye :))

  • Leave a Reply