Supa-crema de praz si gulie
Ingrediente
1 ceapa galbena
1 praz (doar partea alba si verde deschis)
2 frunze de dafin
cateva crengute de cimbru
1 gulie
3 cartofi albi
sare si piper dupa gust
3 linguri de smantana
3-4 ciuperci (pentru servire)
*am preparat aceasta supa in multicooker, sub presiune, dar se gateste la fel de bine si pe aragaz, doar timpii de gatire vor fi mai lungi.
Am sotat putin ceapa tocata marunt cu dafinul si cimbrul, sa dea drumul la cat mai multa aroma. Am adaugat prazul taiat feliute, apoi gulia si cartofii taiati cubulete. Am turnat peste ele 1 litru de apa si am potrivit la gust cu sare si piper.
Am lasat la fiert (la multicooker am folosit programul pentru supa – 30 min).
Dupa ce s-au fiert bine toate ingredientele, am scos afara dafinul si crengutele de cimbru, am adaugat smantana si le-am pasat bine.
Intre timp, am taiat ciupercutele felii si le-am rumenit in tigaie. Le-am servit cu supa.