In familia noastra se mananca mult porumb. Cand nu e sezonul, cumparam de la Metro cate un sac de porumb congelat de 3 kilograme si il adaug la numeroase retete. De data aceasta am decis sa pregatesc o reteta unde porumbul sa fie vedeta principala si am ales aceasta supa-crema. Ideea cu spanacul i-a apartinut Nataliei, care a insistat ca e nevoie si de o pata de culoare, plus ii place tare spanacul (mai ales de cand a aflat ca asta o ajuta sa creasca mare si puternica). Varianta cu putin chilli a fost pentru adulti, dar a complimentat perfect supa!





Ingrediente 

3 cani de porumb boabe
3 cartofi
1 ceapa alba
1 frunza de dafin
sare, piper
1 cana lapte (sau 1/2 cana smantana)
o mana de frunze de spanac & chilli (optional)


In oala in care pregatiti supa, incingeti putin ulei sau untura si caliti usor ceapa, cat sa fie putin sticloasa. Adaugati porumbul si cartofii taiati cuburi si acoperiti cu apa (sau supa de legume/carne). Adaugati dafinul, sarea si piperul si fierbeti pana cand se inmoaie legumele. Atunci pasati cu mixerul vertical sau cu blenderul. Puneti iar oala pe foc, potriviti la gust daca e cazul. Luati de pe foc si adaugati de indata frunzele de spanac si amestecati bine, sa se opareasca in supa. Apoi adaugati laptele sau smantana si amestecati pana cand supa este omogena.
Puteti servi cu chilli.