Cumparasem cu ceva timp in urma (de aici) o punga de mazare galbena uscata. De curiozitate. Si apoi m-am tot invartit pe langa ea si nu stiam la ce sa o folosesc. Pana mi-am luat inima in dinti si mi-am zis ca nu pot da gres cu o supa-crema.
Si drept sa va spun, am avut o mare surpriza si sigur voi gati mai des cu acest ingredient!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ingrediente
o cana de mazare galbena (aprox 200 gr)
1 ceapa mare
2-3 catei de usturoi
1 fir mic de praz
2 morcovi
2 cartofi
sare si piper dupa gust
3-4 linguri de smantana
optional
putin ulei
cateva ciuperci
de pastrat putin din partea verde din praz
Mazarea am lasat-o la inmoi peste noapte si am gasit-o asa dimineata.
Am pus-o la fiert impreuna cu ingredientele de mai sus intr-o oala de 3 l. Cand s-au fiert toate ingredientele, am pasat supa cu mixerul vertical, am adaugat smantana si am lasat sa mai dea un clocot.
La servire am calit cateva feliute de ciuperci cu praz.
Este foarte buna reteta. Am incercat-o si eu.
Reteta asta imi aminteste de o intamplare haioasa de acum vreo 20 de ani. Eram in concediu cu ai mei, in Ungaria la Balaton. Mami (care stie foarte putin ungureste) si-a facut curaj si s-a dus la cumparaturi singura. A venit foarte incantata ca a cumparat nu stiu cate pungi de linte, ca aici nu se gasea parca. Nimeni nu s-a uitat la pungi pana cand am ajuns acasa la Timisoara si am despachetat. Surpriza! Ne-am ales cu mazare galbena!!! :)))) Ce vremuri!
[…] Supa crema de mazare galbena […]