Cred ca nu mai e un secret pentru cititorii fideli ai acestui blog ca imi plac supele-creme. Sunt topita dupa ele, dupa consistenta si delicatetea lor. Si cum experimentez tot felul de solutii, iata ce am incercat intr-o frumoasa dupa-amiaza.

Supa-crema de legume am facut-o dupa principiul sanatos si economic: „foloseste orice legume ai in casa”. Le-am taiat in bucati maricele si le-am pus la fiert. O data fierte, le-am pasat cu robotul si am mai dat o data in clocot.

In timpul in care a fiert supa, am fiert o mamaliga. Am intins mamaliga pe o tava si am lasat-o sa se raceasca. Cand s-a racit am taiat-o cubulete si am prajit-o intr-o tigaie cu putin ulei, cativa catei de usturoi tocati foarte marunt si cateva frunzulite de rozmarin.


Crutoanele de mamaliga le-am folosit presarate peste supa.

Aceasta este o alta reteta extrem de simpla si delicioasa, iar crutoanele de mamaliga sunt o alternativa excelenta la crutoanele traditionale de paine.