Nu mai e nici un secret ca imi place supa-crema de conopida! Am pregatit-o in diverse variante deja: fie supa-crema de conopida simpla, fie supa-crema de conopida cu branza.
De aceasta data am ales o varianta de conopida, pastarnac si cartofi si am inlocuit deja banalele crutoane cu niste seminte de dovleac prajite cu boia.
E atat de incredibil de delicioasa aceasta combinatie incat nu iti vine sa crezi ca este si plina de vitamine! 😉
Ingrediente
aprox. 5 cartofi medii
1 pastarnac mare
500 gr conopida
1 ceapa mare
200 ml lapte
sare
cam doua maini de seminte de dovleac crude
putin ulei
sare
boia
Mai intai puneti la fiert cartofii, pastarnacul si ceapa cu putina sare. Cand s-au fiert legumele, adaugati si conopida – folosind congelata timpul de fierbere este foarte redus.
Luati vasul de pe foc si dati legumele prin robotul de bucatarie. Adaugati in supa si laptele caldut, amestecati bine, eventual mai potriviti la gust cu sare si mai dati o data in clocot.
Mare atentie insa! Luand in vedere ca supa este foarte consistenta, amestecati in timp ce este pe foc sa nu se arda.
Intr-o mica tigaie puneti putin ulei (cat sa ungeti tigaia – semintele vor mai alsa si ele ulei) si puneti semintele de dovleac. Prajitile la foc mic pana incep sa pocneasca. Inainte sa va sara toate din tigaie :)), adaugati putina sare si boia. Mai lasati putin pe foc amestecand si apoi scurgeti uleiul in exces de pe seminte (doar daca doriti!).
Puneti semintele intr-un bol si presarati-le peste supa la servire!
OOooo…how I love this! 😀
me too 😀