Ce bine pica aceasta supa dupa mesele imbelsugate de sarbatori! Matasoasa si aromata, linistitoare si nutritiva, este perfecta pentru zilele reci de iarna si pentru a va ajuta organismul sa se refaca in lunile de iarna.
Ingrediente
1 lingura de untura sau de unt
1 ceapa mare
2-3 catei de usturoi
1 lingurita de chimen
500 gr cartofi
500 gr conopida
2 morcovi
2 radacini de patrunjel
1 telina mica
3-4 cani de fond de supa de pui
100 ml lapte
Caliti usor ceapa, usturoiul si chimenul, pana acesta lasa din aroma sa puternica. Adaugati legumele curatate, spalate si tocate in bucati medii (sa fiarba mai repede) si stingeti cu supa. Lasati sa fiarba pana cand legumele s-au inmuiat. Pasati si adaugati la final si putin lapte – acesta este important pentru ca previne oxidarea conopidei.
Simplu, rapid si gustos! Iar copiii mei adora reteta asta 🙂
Pofta mare 🙂