IMG_9273

Stiu, stiu, supa asta nu are cea mai apetisanta culoare. Dar aveti rabdare cat sa vedeti ce contine si daca incepeti sa fiti tentati sa o incercati chiar si voi, va garantez ca nu veti regreta ca ati privit dincolo de aspectul saracacios si ponosit si veti descoperi un adevarat imparat peste supe.

Reteta o am dintr-o cartulie despre bucataria traditionala irlandeza.

IMG_9266

Ingrediente

100 gr unt
1 ceapa
4-5 cartofi albi
aprox 800 gr ciuperci champignon
1 cana de supa de pui
sare
patrunjel proaspat

IMG_9259

Intr-o oala topiti untul si adaugati ceapa si cartofii. Lasati in jur de 5 minute cat sa se inmoaie (nu doriti sa le caliti!).

IMG_9256

Adaugati ciupercile, supa de pui, completati cu apa si potriviti la gust cu sare.

IMG_9264

Lasati la fiert pentru cateva zeci de minute si apoi treceti supa printr-un blender sau pasati legumele cu un robost de mana. Mai dati o data in clocot, luati de pe foc si abia atunci adaugati patrunjelul verde.

Gustul puternic si aromat, textura incredibil de catifelata, presarata pe ici pe colo cu prospetimea frunzelor proaspete (si crocante) de patrunjel va vor rasfata toate simturile.

Pofta buna! 😉

IMG_9268