1 ceapa
1 morcov
1/2 ardei
4-5 cartofi albi
cateva buchete de broccoli
1-2 zucchini
2 catei de usturoi
1 lingurita chimen
2 lingurite curry
2 linguri unt
sare
In oala in care veti prepara supa topiti untul si caliti in el ceapa, morcovul dat pe razatoare si ardeiul. Spre final adaugati si curry, chimenul si usturoiul si mai lasati putin sa se patrunda aromele.
Stingeti cu apa si adaugati cartofii taiati cubulete. Cand cartofii sunt aproape fierti adaugati zucchini taiati felii si broccoli.
Scoateti din supa cateva feliute de zucchini si cateva buchetele de broccoli si puneti-le deoparte. Restul supei o dati prin robot (eu folosesc un robot de mana care se poate introduce in apa fierbinte, dar daca folositi blenderul lasati supa sa se raceasca putin). Adaugati inapoi legumele scoase si serviti.
La aceasta varianta de supa-crema nu mai e nevoie de crutoane pentru ca pastrati legumele intregi cveea ce ofera in plus si un aspect deosebit.
Foarte delicioasa! Minunata combinatia chimen, curry,usturoi! De culoare nu mai zic! Multumesc, Ama!
@Ionela – ce ma bucur ca ti-a placut! Si mie mi s-a parut o supa deosebita, dar cand si voua va place ma bucur si mai tare 😉
Pare o supa aproape obisnuita. Dar nu e! Imi place combinatia aceasta de supa crema cu legume intregi, fara crutoane si cu aroma de curry. O sa incerc si eu neaparat.
@Elena – da, legumele intregi arata tare bine in supele creme si eu de atunci mereu las cateva asa 🙂
[…] Soup – supa traditionala englezeascaSupa-crema de cartofi Supa-crema de cartofi colorataSupa-crema de cartofi cu zucchini si currySupa-crema de ciuperci irlandezaSupa-crema de conopidaSupa-crema de conopida cu branzaSupa-crema de […]