Cu chiu, cu vai, ca vai de mine, am reusit si eu in ultima zi (adica dupa ce a expirat perioada :))) sa ma alatur invitatiei facuta de Adina la aceasta editie a Dulce Romanie.
Si vin si eu cu o reteta simpla-simpla, de supa crema care a fost insa consumata cu maxima bucurie de toti ai casei. Iar faptul ca am facut-o pe Natalia sa manance leurda a fost o importanta victorie pentru mine.
Ingrediente
2 litri de apa
1 capatana de broccoli
2 cartofi
1 ceapa
o mana generoasa de leurda
150 ml smantana
patrunjel
sare dupa gust
* pentru servire: migdale, parmezan si piper
Legumele se pun in apa cu sare si se fierb pana sunt moi. Se ia oala de pe foc si se adauga patrunjelul si leurda (deci leurda nu se gateste!) si se blenduieste pana se obtine o pasta fina. Se adauga si smantana si se amesteca bine.
Se serveste cu bucati de migdale, parmezan si piper.
Este o supa foarte aromata si fina 🙂 Pofta mare! 🙂
Ama , multumesc din suflet ptr participare !!
Ma bucur enorm ca supica aceasta cu leurda a fost si pe placul lui Naty !! 😉
Sarbatori fericite alaturi de toti cei dragi tie !!
Buna,
Se poate pune spanac in loc de leurda?
Merci,
Ala
Ala eu nu as pune spanac, in primul rand pentru ca nu mi se pare ca se potrivesc. In plus, leurda e pusa in cantitate mica ptr aroma ei puternica, aroma care "ajuta" gustul de broccoli.
Daca doresti sa faci o supa crema de spanac, am si pentru aia o reteta aici http://amainbucatarie.blogspot.ro/2011/04/supa-crema-de-spanac.html
Poti adauga smantana sa o faci mai deschisa la culoare.