Supa chinezeasca cu ciuperci pleurotus
Imi plac foarte mult ciupercile pleurotus si de obicei le gatesc in supa falsa de burta, dar de data aceasta am vrut sa schimb putin registrul. Prin urmare, am improvizat aceasta reteta cu influente orientale si a iesit o supa delicioasa si intens aromata.

Supa chinezeasca cu ciuperci pleurotus

Ingrediente
1/2 praz potrivit de marime
1 morcov mare
4 tije de telina verde (apio)
1/2 caserola de ciuperci pleurotus (250 gr)
2 linguri de sos de soia
2 lingurite de tahini
2-3 cm de radacina de ghimbir
4 catei de usturoi
150 gr de tofu

Va recomand Tahini Bio de la dm

Am inceput prin a sota prazul cu morcovul. Am adaugat in oala si usturoiul si ghimbirul date pe razatoarea fina si am lasat putin pe foc, cat sa se simta aromele. Am pus tahini si apoi am stins cu 2 l de apa. Am adaugat ciupercile tocate, telina si sosul de soia. La final am pus si tofu taiata cubulete.

Am lasat pe foc doar cat s-au fiert ciupercile si am servit cu seminte de susan presarate deasupra (iar copiii au adaugat si cateva seminte de in).

Daca iti plac ciupercile pleurotus, iti recomand si retetele de aici.