Scortisoara – beneficii si idei pentru a o include in meniul zilnic
Scortisoara este un condiment pe care aproape toata lumea il are in casa si majoritatea oamenilor il si indragesc. Aminteste mai ales de sezonul rece si de deserturile delicioase care se pot face cu scortisoara, dar se poate folosi tot anul in diverse combinatii.
Scortisoara este si un aliment extrem de sanatos, care are mai multe beneficii asupra corpului nostru. Iata mai jos doar cateva dintre ele:
❤︎ Este o sursa bogata de antioxidanti
❤︎ Contine proprietati anti-inflamatorii
❤︎ Protejeaza sanatatea inimii
❤︎ Lupta impotriva diabetului
❤︎ Lupta impotriva infectiilor si a virusirilor
❤︎ Protejeaza sanatatea dintilor si reimprospateaza natural respiratia
❤︎ Imbunatateste sanatatea pielii
❤︎ Ajuta la lupta impotriva alergiilor
❤︎ Poate fi folosit ca indulcitor in diferite retete
❤︎ Poate fi folosit ca un conservant natural de alimente
Este relativ usor sa includem scortisoara in meniul nostru si putem, fara mari eforturi, sa o adaugam zilnic in cate un preparat. Fie ca vorbim de ceva gatit, sau doar putina pudra presarata in cafea sau pe niste fructe.
Sfat: tineti putina pudra de scortisoara intr-un recipient special (o micuta solnita) si astfel va va fi mult mai usor si la indemana sa o utilizati!
O puteti folosi in bauturi:
❤︎ Incepe ziua cu un ceai de scortisoara cu lamaie si miere
❤︎ Poti pudra putina scortisoara in ceai, cafea sau lapte
❤︎ Poti adauga scortisoara in smoothie-uri sau limonada
Sau in mancare:
❤︎ In clatitele de la micul dejun
❤︎ In deserturi, mai ales combinatii cu mere, pere, portocale etc.
❤︎ Pudrat peste prajituri sau salate de fructe
Daca aveti nevoie de si mai multa inspiratie, gasiti multe retete aici. Dintre ele, va recomand sa incercati:
Grau cu mere, miere si scortisoara
Smoothie cu cafea si scortisoara
Prajitura rapida cu mere si scortisoara
Azi fac o cafea cu banane și scorțișoară, tot de la tine rețeta.
Chiar îmi era dor.