michaelmas

Putem resimti si recunoaste sarcina fiecaruia din noi in imaginea lui Mihael luptand cu balaurul, daca intelegem la ce trebuie sa luam parte ca oameni ai acestei noi epoci.

(R.Steiner – Trepte pregatitoare ale Misteriului de pe Golgota)

 

 

In calendarul sarbatorilor Waldorf, ziua de 29 septembrie inseamna sarbatoarea Arhanghelului Mihail (Michaelmas).
Sarbatoarea simbolizeaza si un moment de trecere, venind la o saptamana dupa echinoctiul de toamna. Noaptea de acum devine tot mai lunga, iar lupta dintre Arhanghelul Mihail si balaurul reprezinta o bogata simbolistica: de lupta a binelui, a luminii, a soarelui, dar si o lupta a noastra, interioara, pentru a fi mai buni si mai senini.
Ca orice moment de trecere, ca orice nou inceput, avem acum ocazia sa ne gandim ce vrem sa schimbam, sa facem mai bine si cum sa aducem mai multa bucurie in sufletele celor din jur.

La noi in casa, sarbatoarea s-a desfasurat ca o lupta a Reginei Natalia cu un balauro-dragon de paine dulce cu stafide. Castigator detasat: o fetita satula si cu un zambet pana la urechi!

12046828_1194712247222040_7251521473444911150_n

 

Reteta pentru painea-balaur 🙂

200 ml lapte caldut

1 lingura de zahar

1 pliculet de drojdie

250 gr faina alba 
200 gr faina integrala

1 lingurita sare

2 linguri ulei

1 ceasca stafide aurii
1 ou
fulgi de migdale pentru solzi

Framantati aluatul din faini, lapte, ulei, drojdie, sare, zahar, stafide si drojdie pana aveti un aluat elastic si deloc lipicios (adaugati faina daca mai cere aluatul). 
Lasati la dospit 1 ora. Framantati din nou putin si jucati-va cu aluatul pentru a da forma dorita. Aici tine de priceperea fiecaruia 🙂 
Ungeti aluatul cu ou si fixati solzii din fulgi de migdale. Puteti adauga si alte seminte 🙂 

Coaceti cam 30-40 de minute la foc mare. 

 

***************************

 

Pentru noi, ca familie, acest sezon a fost plin de noi inceputuri si avem sufletul si mintea plina de speranta si planuri. Unul din aceste inceputuri este si colaborarea cu Emiliana de la Emilie’s Nature. 
Emiliana coase minunate jucarii si accesorii perfecte pentru pedagogia Waldorf. Ati vazut deja coronita Nataliei si cosuletul cu legume din fetru si va invit la ea pe blog sa vedeti si alte coronite – aici.

Astfel, voi incepe sa public pe blog mai multe idei pentru sarbatorile Waldorf si de celebrare a anotimpurilor.

 

 

Rainbow Drops-Card Front