In timp ce preparam aceasta salata dupa o reteta dintr-o foarte interesanta carte, m-am tot intrebat de ce ii zice „persana”. Raspunsul poate sta in condimente.
Cu un nume pompos sau nu, aceasta salata aparent banala este atat de delicioasa incat eu am ajuns sa o mananc goala – nu am mai avut rabdare sa fie gata friptura langa care urma sa o servesc.
Ingrediente:
1 castravete
1 ceapa
1 capatana de salata
Pentru dressing: 2 linguri ulei de masline, sucul de la olamaie, 1 catel de usturoi zdrobit, sare si piper
Tocati legumele cubulete si sfasiati frunzele de salata – eu le-am ales pe cele mai fragede, de la mijloc, dupa care amestecati-le intr-un bol.
Pregatiti apoi dressingul amestecand energic toate ingredientele. Turnati amestecul obtinut peste salata doar inainte de a-l servi.
Mai puteti adauga deasupra si piper proaspat macinat.