0
2 In Uncategorized

Salata Nicoise

Daca data trecuta am facut o salata simpla si extrem de rapida, de data asta m-am aventurat sa fac una ceva mai complexa.
Asadar sa incepem cu inceputul!

Ingrediente:

100 g fasole verde
250 g cartofi fierti
otet de vin
1 rosie mare, tocata marunt
1 castravete mic, curatat si taiat in cubulete marunte
1 ardei gras, taiat si el cubulete
2 oua fierte tari
200 g ton
crutoane cu aroma de usturoi

Pentru vinegreta:4 linguri mustar 2 catei usturoi4 linguri otet de vin (zeama de lamaie)120 ml ulei de floarea soareluiIncep prin a face vinegreta. Amestec bine mustarul cu usturoiul pisat, dupa care il condimentez generos cu piper. Apoi adaug incet uleiul in timp ce amestec energic compozitia – rezulta o pasta omogena, groasa si cremoasa. Inainte de toate e recomandabil sa fierbeti cartofii, fasolea verde si ouale. De cate ori am ocazia fierb legumele la abur pentru ca aroma este mult mai puternica. In plus – nu cred ca mai e nevoie sa va spun – legumele isi pastreaza mai bine proprietatile nutritive si sunt (implicit) mai sanatoase. Salata incercati sa o aranjati in straturi.Incepeti prin a aseza un strat din legumele proaspete: rosiile, castravetele si ardeiul. Apoi urmeaza stratul de legume fierte – cartofii si fasolea verde. Apoi imprastiati deasupra tonul si ouale. La final, presarati cu crutoane si stropiti cu vinegreta.

Cum faceti crutoanele aromate cu usturoi?Taiati o felie de paine (de preferabil veche de o zi-doua) in cubulete si stropiti-le cu o pasta facuta din usturoi, ulei si apa. Apoi le asezati intr-o tigaie cu unt incins si le rumeniti bine. …sau le puteti cumpara direct din magazine! 😀

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Anonim
    26/11/2010 at 18:18

    E fantastica reteta asta! Foarte buna salata!

  • Reply
    Index retete | Ama Nicolae
    11/07/2015 at 12:23

    […] de varza rosie cu mere si nuciSalata de varza, morcovi si mereSalata mediteraneana cu pasteSalata nicoiseSalata persanaSalata portughezaSalata racoroasa de legumeSalata toscana cu ton si boabe de fasole […]

  • Leave a Reply