IMG_2941

Aceasta reteta am citit-o intr-o carte veche de bucate a Marthei Stewart si mi-a ramas in memorie combinatia de ingrediente.

IMG_2944

Ingrediente

1/2 varza alba
1/2 varza rosie
100 -150 gr sunca de porc
1/2 lingurita seminte chimen
ulei
2 catei de usturoi
otet
2 lingurite de zahar
sare, piper

Dati pe razatoare varza sau o puteti taia fideluta.

IMG_2932

Intr-o tigaie caliti sunca de porc, impreuna cu usturoiul tocat si semintele de chimen. Tineti pe foc pana se rumeneste sunca si usturoiul si semintele de chimen incep sa pocneasca. Va sfatuiesc sa luati tigaia de pe foc inainte sa va sara toate semintele de chimen din tigaie! 🙂

IMG_2935

Luati de pe foc, stingeti cu putin otet de vin si adaugati sarea si zaharul, amestecand pana se dizolva. Adaugati acest amestec peste salata si amestecati bine cu varza.

Tineti salata macar o ora inainte de servire sau chiar peste noapte. Optional, la servire puteti adauga si cateva feliute de mere.

IMG_2938