Sa nu credeti ca venirea toamnei si a iernii va obliga sa renuntati la salatele colorate si proaspete. Cu cateva ingrediente simple si foarte rezistente peste iarna, puteti beneficia oricand de prospetimea si savoarea unei salate crude.

Aceasta este la baza o reteta de coleslaw, o salata de varza americana, doar ca se poate imbogati cu numeroase alte ingrediente. Savoarea ii este data de dressingul bogat si cremos, cel mai adesea din maioneza, dar daca preferati o varianta mai light puteti sa apelati cu incredere la un iaurt.

Ingrediente

1/2 capatana varza alba
1 morcov mare
1 ceapa rosie
1 mar verde
4-5 linguri mari de iaurt
2 catei de usturoi
sare
ulei

IMG_9144

Taiati ceapa in cubulete fine, varza taitei subtiri si dati morcovul pe razatoare. Merele taiati-le in feliute. Amestecati bine ingredientele salatei.

Separat zdrobiti cateii de usturoi si amestecati-i cu iaurtul, sarea si uleiul. Ulei adaugati cam 2-3 linguri, in functie si de cat de gras este iaurtul. Turnati dressingul de iaurt peste salata si amestecati bine.

Mai puteti adauga si frunzulite de patrunjel verde si sa combinati varza alba cu varza rosie.

IMG_9147