Am avut un dovleac mititel si pentru ca mi s-a parut prea mic pentru un desert (desi era uluitor de aromat!), am decis sa il „sacrific” intr-o salata. Zis si facut, mai ales ca vazusem undeva pe Pinterest ideea pentru o astfel de combinatie si stiam ca neaparat trebuie sa o incerc si eu.
Ingrediente
1 dovleac mic
3-4 frunze de salvie
sare si piper
ulei
1 ceasca de quinoa (eu cumpar de aici)
1 conserva de naut Sun Food
2-3 cepe verzi
Curatati dovleacul, taiati-l cubulete si puneti-l intr-un vas de yena sau o tava. Stropiti-l cu ulei, condimentati-l cu sare si piper si adaugati funzele de salvie. Coaceti-l in cuptor pana se rumeneste.
Cat timp se coace dovleacul, puneti la fiert o ceasca de quinoa in 1+1/2 cesti de apa si fierbeti pana se gateste quinoa.
Goliti conserva de naut intr-o sita si spalati-o sub un jet de apa. Scurgeti-o bine si adaugati-o in bolul in care urmeaza sa pregatiti salata. Adaugati apoi quinoa fiarta, dovleacul copt si ceapa verde. Amestecati si potriviti la gust cu sare si piper.
Pofta buna! 🙂
Ce bine arata! Vreau si eu!