Aceasta este reteta mea favorita pentru a prepara quinoa.

Pe langa faptul ca imi place la nebunie combinatia de arome, este atat de rapida si de simpla de facut incat e perfecta pentru zilele aglomerate sau fierbinti, cand aragazul trebuie pornit cat mai putin posibil.

Ingrediente
1 cana de quinoa
2 cani de apa
o jumatate de lingurita de sare
doi pumni de migdale
2-3 fire de ceapa verde
putin ulei

Clatiti bine quinoa.

Incingeti uleiul intr-o tigaie si turnati peste quinoa spalata si bine scursa. Lasati-o acolo pana incepe sa se simta mirosul dulceag de prajit. Stingeti atunci cu apa si adaugati sare.

Intre timp, incalziti o a doua tigaie si rumeniti usor migdalele – eu le-am prajit un pic mai tare pe alocuri, deh, bucatarie cu copil ce nu sta locului e la noi ;))

Cand quinoa a absorbit intreaga apa, mai amestecati si o despartiti eventual cu o furculita  – sa o infoiati putin. Apoi se amesteca migdalele si ceapa taiata rondele si gata mancarea! 😉