Pe langa faptul ca imi place la nebunie combinatia de arome, este atat de rapida si de simpla de facut incat e perfecta pentru zilele aglomerate sau fierbinti, cand aragazul trebuie pornit cat mai putin posibil.
Ingrediente
1 cana de quinoa
2 cani de apa
o jumatate de lingurita de sare
doi pumni de migdale
2-3 fire de ceapa verde
putin ulei
Clatiti bine quinoa.
Incingeti uleiul intr-o tigaie si turnati peste quinoa spalata si bine scursa. Lasati-o acolo pana incepe sa se simta mirosul dulceag de prajit. Stingeti atunci cu apa si adaugati sare.
Intre timp, incalziti o a doua tigaie si rumeniti usor migdalele – eu le-am prajit un pic mai tare pe alocuri, deh, bucatarie cu copil ce nu sta locului e la noi ;))
Cand quinoa a absorbit intreaga apa, mai amestecati si o despartiti eventual cu o furculita – sa o infoiati putin. Apoi se amesteca migdalele si ceapa taiata rondele si gata mancarea! 😉
nu se fierbe quinoa?
Ba da, fierbe, in cele doua cani de apa.
Foarte, foarte buna! Am gasit la Mega quinoa deja fiarta, bio, asa ca nu am mai folosit pic de ulei, doar am prajit migdalele si am adaugat quinoa, apoi ceapa. Dublu delicios! Mulltumesc
Laura, ma bucur ca ti-a plact! Aceasta este una din retetele mele favorite, pe care o fac foarte des 🙂