Salata de naut si fasole rosie
O salata hranitoare si rapid de pregatit! Puteti folosi atat fasole, cat si naut din conserva. In aceasta reteta, eu am folosit fasolea rosie de la dm.ro. Nautul l-am cumparat in forma uscata si l-am fiert separat. Deseori fierb o portie mai mare de naut in oala sub presiune, cu usturoi si frunze de dafin si il tin la rece, folosindu-l in diferite retete pe parcursul a cateva zile.

Ingrediente
o conserva de fasole rosie
o conserva (sau o cantitate egala) de naut
1 castravete
1 ceapa rosie mica
1/2 legatura de patrunjel verde tocat (puteti pune chiar si o legatura intreaga, depinde de dimensiunea ei, dar si de cat de mult iubiti verdeata)


Dressing:
sucul de la o jumatate de lamaie
2 catei de usturoi
2 linguri de ulei de masline
1 lingurita de sirop de artar
sare si piper dupa gust

Mai departe e foarte simplu. Amestecati bine ingredientele pentru dressing. Va recomand sa folositi piper proaspat macinat 🙂
Apoi tocati castravetii, ceapa si patrunjelul si amestecati-le cu fasolea si nautul.
La final, adaugati dressingul si amestecati bine totul.

Pofta buna!