Vine vara (mai chinuit un pic, dar vine ea) si e bine sa profitam cat mai mult si sa gatim in aer liber. Intr-una din dupa-amiezele cu soare, am pregatit pe grill-ul din curte aripioare picante si langa ele am incropit in viteza o delicioasa salata de mei.
Ingrediente
o cana de mei
cateva ciuperci Champignon
ceapa rosie
ardei rosu
1 zucchini
patrunjel verde
1 lingura ulei de masline
Meiul l-am fiert cu aproximativ doua cani de apa, pana a fost moale si pufos.
Pe grill, alaturi de carne, am pus bucatile de ardei, ceapa taiata rondele groase, la fel si zucchini si ciupercutele. Le-am lasat pana s-au copt bine si le-am amestecat cu meiul.
Am adaugat uleiul si patrunjelul verde si am potrivit la gust cu sare.
E o salata grozava pentru orice gratar, satioasa si diferita. In plus este o solutie perfecta pentru vegetarienii care va insotesc, o dovada ca gratarul nu este doar despre carne! 🙂
De pregatiti gratarul undeva la iarba verde, puteti fierbe meiul de acasa si sa il amestecati dupa ce ati copt legumele.
Pofta buna!