Stiu ca o sa ma fac de rusine acum, dar mie de ce nu mi-a zis nimeni cat de buna e mazarea proaspata? 🙂
Am luat o punguta de mazare proaspata de la o batranica din piata si ajunsa acasa am stat ca trasnita in fata ei, pentru ca mi-am dat seama ca eu, gospodina moderna, nu am avut niciodata in bucatarie asemenea specimene.
Asa ca, dupa cateva telefoane, am aflat cum sta treaba si cu mazarea proaspata si m-am pus pe treaba. In primul rand, fiind totusi prea multa pentru consumul nostru, am decis sa o congelez. Procedura de congelare a mazarii o s-o postez in viitor pe blog.
Dar am pastrat vreo doi pumni de boabe pe care i-am fiert separat si cu care am pregatit aceasta mancarica foarte proaspata.
Ingrediente
taitei lati
2 -3 pumni de mazare boabe (cam o cana)
250 grame de ricotta de la Lactitalia
patrunjel verde
ulei de masline
sare
Fierbeti taiteii in functie de indicatiile de pe ambalaj. Dupa ce i-ati scurs, adaugati peste ei putin ulei de masline si amestecati pentru a se unge bine.
Apoi pur si simplu adaugati mazarea, patrunjelul verde tocat si ricotta si amestecati bine.
Sarati dupa gust si e gata masa 😉
Si mie imi place mult…saptamana asta am calit o ceapa, 2 catei usturoi, am adaugat mazarea si mult marar!!! Si am mancat cu pui marinat in lamaie si in cimbru. Bun, bun de tot!
Acum am zis ca mai urmaresc si eu in piata mazarea verde si sigur mai iau 😉 pana una alta mai am o punga la congelator si tare mi-e ca o fac asa cum zici tu ca suna delicios! ;))