Stiu ca o sa ma fac de rusine acum, dar mie de ce nu mi-a zis nimeni cat de buna e mazarea proaspata? 🙂

Am luat o punguta de mazare proaspata de la o batranica din piata si ajunsa acasa am stat ca trasnita in fata ei, pentru ca mi-am dat seama ca eu, gospodina moderna, nu am avut niciodata in bucatarie asemenea specimene.
Asa ca, dupa cateva telefoane, am aflat cum sta treaba si cu mazarea proaspata si m-am pus pe treaba. In primul rand, fiind totusi prea multa pentru consumul nostru, am decis sa o congelez. Procedura de congelare a mazarii o s-o postez in viitor pe blog.


Dar am pastrat vreo doi pumni de boabe pe care i-am fiert separat si cu care am pregatit aceasta mancarica foarte proaspata.

Ingrediente

taitei lati
2 -3 pumni de mazare boabe (cam o cana)
250 grame de ricotta de la Lactitalia
patrunjel verde
ulei de masline
sare


Fierbeti taiteii in functie de indicatiile de pe ambalaj. Dupa ce i-ati scurs, adaugati peste ei putin ulei de masline si amestecati pentru a se unge bine.


Apoi pur si simplu adaugati mazarea, patrunjelul verde tocat si ricotta si amestecati bine.

Sarati dupa gust si e gata masa 😉