Acest mult asteptat soare de primavara are numeroase beneficii asupra starii mele de spirit. Inca de cand rasare il vad de pe geamul dormitorului si e o placere sa deschid larg geamurile si sa il las in casa impreuna cu aerul inca taios de dimineata. Ziua toate merg parca mai usor, treaba merge mai bine, mancarea se pregateste mai repede si timpul pare sa fie mai rabdator.
In aceasta dupa-amiaza, dupa aproape o saptamana de absenta din bucatarie (motivata de o gripa uracioasa, nu de burtica de 37 de saptamani :)), am revenit in bucatarie incercand sa pregatesc ceva ce sa potoleasca pofta mea de „ceva proaspat” si nelipsita carne din meniu.
Iata ce a iesit.
Pentru carne am folosit
aprox. 500 gr muschi de porc taiat fasii
condiment special de porc (preparat de mine – vedeti reteta aici)
Pentru salata/garnitura
1 conserva fasole boabe
1 ceapa rosie
2 rosii
2 morcovi
ulei de masline
otet balsamic
patrunjel
cimbru
sare
Carnea taiata fasii si condimentata am prajit-o pana s-a rumenit intr-o tigaie.
Intre timp am pregatit salata din ingredientele de mai sus si am amestecat-o bine pentru a se patrunde bine aromele.
Am asezat salata in boluri incapatoare, deasupra am asezat fasiile de carne si am servit astfel, simplu si rapid! 🙂
imi place f.mult ideea.dar binaanteles,voifolosi carne de pui.doar e primavara,nu??
poti folosi ce carne preferi 🙂