patrunjel verde
ulei de masline
sare
piper
Dupa ce ati fiert si racit cartofii, ii amestecati cu carnaciorii taiati feliute si cu patrunjelul verde. Apoi pregatiti vinegreta amestecand mustarul cu otetul si adaugand incet uleiul de masline, in timp ce amestecati energic cu un tel. Imbogatiti vinegreta cu piper negru si rosu proaspat macinat. Amestecati bine vinegreta cu cartofii. Serviti rece.
Sunt de parere ca la salatele de cartofi, care nu presupun maioneza ci un dresing pe baza de otet si ulei, cartofii trebuie sa fie fierbinti cand se amesteca cu dresingul pentru ca acestia sa il absoarba. Dupa care se lasa sa se racoreasca inainte de adauga restul ingredientelor. Eu procedez astfel cu o salata „orientala” care presupune cartofi, castraveti acrii (in saramura sau otet), castraveti proaspeti, ceapa pestisori frecata ce sare in prealabil(si stoarsa daca este prea iute), masline si oua fierte (pe care le pun peste cartofi cat inca sunt calzi (galbenusul impreuna cu dresingul se emulsioneaza invelind salata intr-un mod tare gustos.
@ catalina – mersi de sfat! 🙂
si asa ai descris salata aia orientala ca mi s-a facut o pofta nebuna :))
Merge de minune acum, foarte frumos.