Salata de bulgur cu porumb si ardei
De la o vreme bulgurul a devenit un aliment pe care il am mai mereu prin casa. Pe langa faptul ca ne place la gust, un motiv foarte bun pentru care eu il prefer este pentru ca se gateste si foarte usor.

Desi il puteti gati si prin fierbere, pentru mine cantareste foarte mult ca se poate pregati doar prin turnarea de apa clocotita peste el. Astfel, tot ce trebuie sa fac este sa pun apa in fierbator, sa torn peste bulgur, sa acopar vasul si sa imi vad de treaba. Cand sunt gata si celelalte ingrediente, doar trebuie sa adaug bulgurul gata pregatit.
Super usor si comod!

Salata de bulgur cu porumb si ardei

Ingrediente
1 cana de bulgur
1 cana de boabe de porumb
1/2 ardei gras rosu
2 fire de ceapa verde
putina zeama de lamaie
sare si piper dupa gust

Dupa cum va povesteam mai sus, prepararea bulgurului este foarte rapida: masor o cana de bulgur, il clatesc si il pun intr-un bol incapator. Cu aceasi cana, masor apa. Pun de obicei o cana jumatate de apa, dar din experienta am vazut ca difera uneori usor gramajul necesar. Totusi, cam aceasta este cea mai sigura varianta.
Apa o pun in fierbator si o torn peste bulgur cand a dat in clocot. Acopar bolul cu o farfurie si o pun deoparte.

Intre timp, pun la fiert pe abur si o cana de boabe de porumb.

Toc ardeiul si ceapa verde.

Cand bulgurul s-a gatit si este moale, scurc excesul de apa (daca este cazul). Stropesc cu putina zeama de lamaie, adaug porumbul, ardeiul si ceapa verde.
Potrivesc la gust cu sare si piper si gata! 🙂

Salata aceasta este foarte versatila. O puteti servi si ca garnitura, se poate consuma si ca atare si sta fara probleme si de pe o zi pe alta.


Descopera si alte retete cu bulgur aici

Iti recomand:

Ciorba de vitel cu legume si bulgur
Supa crema de porumb
Salata de primavara cu naut