Rutina de ingrijire de primavara
Grija de sine nu se intampla prin minune, accidental, ci necesita de cele mai multe ori o dorinta clara si decizia de a aloca constient timp pentru a avea grija de tine, de corpul si de mintea ta, pentru a te mentine sanatoasa si fericita. Ca femei, deseori tindem sa punem nevoile altora inaintea nevoilor noastre si tocmai de aceea uneori este nevoie sa ne luam un angajament de a avea o rutina in care sa ne concentram si asupra noastra.
In acest articol vreau sa povestim despre diversele obiceiuri pe care le poti adopta in aceasta primavara pentru a incorpora in rutina ta cat mai multe momente de grija fata de tine. Fie ca vorbim de obiceiuri pentru sanatatea fizica si mentala, sau de tratamente pentru piele, par sau unghii. Toate pot contribui la o stare mai buna!

Ingrijirea pielii
Cand se schimba sezonul, apar schimbari si pentru pielea noastra. Este important sa avem grija de pielea noastra pentru a preveni uscarea ei, iritatiile sau imbatranirea prematura a tenului. Construieste o rutina de ingrijire care sa contina produse de hranire in profunzime a pielii, hidratare, exfoliere si masti ocazionale care sa imbunatateasca aspectul si textura pielii. Pentru rezultate optime, alege produse care se potrivesc pielii tale. Ia in calcul sa incluzi in rutina ta de ingrijire (daca nu le ai deja!) o solutie blanda de curatare, un ser de hidratare si o crema hidratanta. Adauga in plus, in functie de necesitatile pielii tale.
Doua din mastile naturale pe care le folosesc de mult timp sunt perfecte pentru a-ti revitaliza tenul.
Prima este o masca de miere amestecata cu ovaz. O las pe fata 10-15 minute si apoi o spal cu apa calduta. Are un efect usor de exfoliere, dar si hraneste si hidrateaza tenul.
Cea de a doua este o solutie pe care o folosesc pentru tot corpul si este revitalizanta si pentru piele, dar si pentru simturi. Este un scrub ideal pentru iubitorii de cafea: amestec cafea (zat) cu putin ulei de cocos si masez in piele cu miscari circulare, clatind apoi cu apa calduta. Pe langa hidratare, acest scrub reduce inflamatia si creste circulatia.

Ingrijirea unghiilor
Mainile cu unghii ingrijite pot fi foarte importante. Si nu vorbim neaparat de aspectul exterior, ci e bine de stiut ca unghiile ingrijite sustin sanatatea si previn infectiile. 

Poti sa iti faci si acasa manichiura si pedichiura si poti sa le transformi in momente de relaxare. Mie imi place sa ma ocup de unghii in timp ce ma pun la curent cu ultimele postari ale cretorilor mei preferati de continut de pe You Tube. Incepe prin a inmuia mainile si picioarele in apa calduta, pentru 10-15 minute. Exista solutii speciale de pus in apa, care din start vor hidrata si hrani pielea. Apoi te poti ocupa de cuticule, de unghii si pielite.
Mie imi plac unghiile scurte si fara oja, pentru ca gatesc mult si nu imi place sa port manusi. Aplic ocazional uleiu pentru cuticule si tratament pentru unghii. Totusi, ocazional le mai dau si eu cu oja, mai ales cand urmeaza zile libere. Dar cunosc cateva doamne foarte indemanatice care se descurca sa isi faca singure unghiile acasa, inclusiv cu gel de constructie si cu oja semipermanenta au unghii impecabile pentru perioade mai lungi de timp. 

Ingrijirea parului
Un obicei care mi-a ajutat mult sanatatea scalpului este masajul de cateva minute aplicat pe scalp. 2-3 minute pe zi, masez usor scalpul cu degetele. Cand ma spal pe cap, fac acest proces cu uleiuri speciale pentru par si rezultatele sunt wow! 

Exista multe variante naturale de ingrijire a parului. Una din preferatele mele este o masca simpla, din ulei de cocos si putina miere, aplicata cam cu 30 de minute inainte de a face dus. Parul si scalpul sunt hidratate si parul devine imediat mai stralucitor. 

Este important sa folositi produsele de ingrijire a parului care se potrivesc tipului vostru de par. 

Alte obiceiuri pe care sa le incluzi in rutina ta in aceasta primavara:
1. Exercitii regulate: pentru a iti imbunatati starea de spirit si a reduce stresul. Propune-ti sa faci macar 30 de minute de miscare pe zi, fie ca iti face placere sa iesi la o plimbare, sa faci yoga sau sa mergi la sala.
2. Meditatie: meditatie poate sa te ajute sa iti reduci stresul si anxietatea. Incorporeaza 10-15 minute de meditatie in programul tau zilnic.
3. Mananca sanatos:  o dieta echilibrata si nutritiva te ajuta sa treci mai usor peste astenia de primavara si sa ai mai multa energie, ajutandu-te si cu mentinerea unei greutati sanatoase si prevenind bolile cronice. 

4. Somnul: in ultimii ani, tot mai multi specialisti vorbesc despre importanta cruciala a somnului in sanatatea organismului! Incearca sa dormi 7-8 ore pe noapte si sa ai un program de somn cat mai constant. 

Este important sa avem grija de tot corpul, nu doar de aspectul exterior. Adoptarea de rutine sanatoase poate avea beneficii extrem de pozitive pentru sanatatea mentala si fizica. 

Te incurajez sa faci o prioritate si din grija fata de tine si sa o incorporezi in rutina ta zilnica. Ai grija de tine atat fizic, cat si mental si nu te teme sa experimentezi cu metode noi, pana cand gasesti ceea ce ti se potriveste.