Recunosc ca aceasta rulada nu este alegerea ideala pentru musafiri simandicosi sau daca vreti ca masa voastra sa arate perfect. Emana un aer rustic, sanatos, de unt si faina si aroma de capsuni, fiind mai degraba genul de dulce de servit in intimitatea familiei unde doar savoarea gustului sau bogat este suficienta si suplineste cu varf si indesat aspectul sfaramicios.

Intr-un vas amestecati bine 100 grame unt, 300 grame faina si esenta de vanilie. Adaugati apoi 150 de ml de lapte si obtineti un aluat moale si lipicios. Turnati acest aluat pe o planseta pudrata din abundenta cu faina si intindeti o foaie cat mai patrata cu putinta.


Intindeti peste ea dulceata de capsuni (cam 150 de grame) si rulati aluatul, lasand o margine fara dulceata pentru a-l folosi la inchidere.

Puneti rulata intr-o forma de cozonac unsa in prealabil cu putin unt si coaceti-o cam 50 minute in cuptorul gata incins. Se serveste calda, proaspat scoasa din cuptor! 😉