Rulada cu cacao
Ingrediente
Pentru aluat:
500 gr de faina
1 pliculet de drojdie uscata
250 ml de lapte
160 gr de zahar
2 galbenusuri
60 gr de unt
Pentru umplutura:
8 linguri de cacao
3 linguri de zahar
80 gr de unt topit
Pentru uns:
1 lingura de smantana
1 lingura de apa
Puneti faina in un vas incapator. Puneti in mijloc zaharul si apoi drojdie. Turnati treptat cate putin lapte caldut, incorporand treptat aluatul. Adaugati apoi untul la temperatura camerei si galbenusurile.
Framantati bine aluatul, pana cand aveti un aluat elastic si care nu se mai lipeste de peretii vasului. Acoperiti vasul si lasati aluatul la crescut in un loc caldut si ferit, pana cand se dubleaza in volum (aproximativ 1 ora).
Scoateti aluatul din vas pe o suprafata pudrata cu faina. Framantati-l usor si taiati-l in doua parti egale. Intindeti pe rand bucatile de aluat pana la o grosime de aproximativ 0.5 cm, si dimensiune aproximativa de 20/30 cm.
Amestecati cacaoa cu zahar si unt topit, pana aveti o crema de cacao care se intinde usor.
Intindeti jumatate din aceasta crema pe aluatul intins si rulati usor.
Repetati actiunea si cu cealalta jumatate de aluat si de crema.
Puneti ambele rulade in o tava cu margini inalte, acoperiti si lasati la crescut pentru inca 20 de minute.
Cand vor creste, cele doua rulade cel mai probabil se vor lipi una de alta.
Pana atunci incalziti cuptorul la 180 de grade. Inainte sa puneti ruladele la cuptor, ungeti-le cu smantana diluata cu apa.
Le coaceti pentru aproximativ 35 de minute, pana sunt frumos rumenite.
Inspiratie pentru reteta