Intr-o buna seara, in rarele momente cand mai apuc sa citesc blogurile la care sunt abonata, am citit aceasta reteta de pe blogul Catalinei. Instantaneu mi s-a facut o pofta nebuna si cu prima ocazie am si cumparat piept de porc pentru a o face si eu.
Ingrediente
aprox. 1600 gr piept de porc cu tot cu piele si grasime
500-600 ml vin alb
1 ceapa mare
2 lingurite sare
3 foi de dafin
3 crengute de cimbru proaspat
o capatana intreaga de usturoi (desi reteta Catalinei spune 4, hai 6, eu niciodata nu cred ca e prea mult usturoi :))
putina nucsoara
bobite de iernibahar si piper
Cu ocazia asta eu mi-am pus slow cookerul la treaba, dar puteti pregati reteta si in cuptor intr-un vas ceramic, la foc mic-mic.
Asadar, am tocat, maruntit, spalat si pregatit toate ingredientele si le-am asezat pe rand in oala slow cooker-ului: un rand de carne, un rand de ceapa, presarate condimentele, iar carne, iar ceapa, iar condimente si la final am inecat totul in vin.
Am pornit slow-cooker-ul pe cea mai mica treapta si am lasat asa timp de 6 ore.
Dupa aceste lungi si extrem de aromate ore (nu va spun cum mirosea in casa!), am scos frumos cam toate bobitele de piper & iernihabar, dafinul si crengutele de cimbru. Apoi am pus carnea in robotul de bucatarie si am facut totul o pasta delicioasa.
Am pus pateul in borcane si peste am turnat putina zeama, care racita este o untura de te ia cu lesin 🙂
Sunt absolut indragostita de reteta asta si cred ca tot o voi face. Eu, care nu ma dau in vant dupa micul-dejun si mai mereu ma multumesc doar cu o cafea, abia asteptam dimineata sa ma infrupt in voie din rillettes!
Mă bucur mult că ţi-a plăcut reţeta. Eu aş mânca non stop dacă nu s-ar pune :))
Doamne cum arata, asa pofta mi s-a facut, maine trebuie sa merg sa imi cumpar un slow cooker, ce sa fac acum!
Catalina avantajul e ca sunt by default "pufoasa" e ca imi permit sa ma dedau la festine din astea :)))
Eileen :)))) lasa, ca e util! 😛 eu fac si paine, si dulceata si tocanite in el 😀
ce bine arata!!!
o mica observatie: condimentul de numeste ienibahar si nu iernihabar
multumesc mult 🙂 mi s-au sucit literele 🙂