Specific neaparat faptul ca este o reteta adaptata pentru ca vreau sa evit comentariile legate de ingrediente care ar trebui sau sa nu fie in celebra reteta frantuzeasca. Dar din punctul meu de vedere a gati nu inseamna a urma pas cu pas o reteta, a sta inchistat intr-un retetar, ci inseamna si adaptabilitate si inventivitate.


Asadar, iata o reteta de Ratatouille adaptata sezonului si la ceea ce aveam eu in bucatarie 🙂

Am inceput prin a cali o ceapa peste care am adaugat 2 ardei taiati cubulete. Am pus peste 5-6 cartofi noi taiati cubulete si 2 dovlecei, am adaugat apoi 4 rosii si o cana de pasta de tomate si 5 catei de usturoi lasati intregi.

Apoi urmeaza esentialul: condimentarea.

Pe langa sare si piper, se pune cimbru, patrunjel verde, oregano si busuioc. S-ar mai pune si lavanda, doar ca eu nu am avut.
Am servit cu paine neagra prajita si crocanta si va asigur ca este cina ideala pentru zile de vara calduroase.