Specific neaparat faptul ca este o reteta adaptata pentru ca vreau sa evit comentariile legate de ingrediente care ar trebui sau sa nu fie in celebra reteta frantuzeasca. Dar din punctul meu de vedere a gati nu inseamna a urma pas cu pas o reteta, a sta inchistat intr-un retetar, ci inseamna si adaptabilitate si inventivitate.
Asadar, iata o reteta de Ratatouille adaptata sezonului si la ceea ce aveam eu in bucatarie 🙂
Am inceput prin a cali o ceapa peste care am adaugat 2 ardei taiati cubulete. Am pus peste 5-6 cartofi noi taiati cubulete si 2 dovlecei, am adaugat apoi 4 rosii si o cana de pasta de tomate si 5 catei de usturoi lasati intregi.
Apoi urmeaza esentialul: condimentarea.
Pe langa sare si piper, se pune cimbru, patrunjel verde, oregano si busuioc. S-ar mai pune si lavanda, doar ca eu nu am avut.
Am servit cu paine neagra prajita si crocanta si va asigur ca este cina ideala pentru zile de vara calduroase.
super bun!o reteta lejera de vara, iar combinatia cu paine neagra prajita ii da o nota intr-adevar frantuzista!
@Simo – da, este foarte bun! perfect pentru vara 🙂
[…] la gratarCiuperci umpluteGnocchiGnocchi cu spanac si ricottaMacaroane cu branza in stil americanRatatouilleSalata de cartofi cu porumbSalata de mazare cu ricottaSpaghete cu dovlecel si morcoviTagliatelle cu […]