4 pulpe pui
sare
pasta ardei iute (Eros Pista)
ulei
Pentru fasole:
1 ceapa
sare, piper, ulei
1 frunza dafin
3 linguri pasta de tomate
rozmarin
cimbru
fasole boabe alba gata fiarta
Dupa ce ati spalat pulpele de pui sarati-le usor si frecati-le cu pasta de ardei iute. Atentie insa sa nu aveti ceva rani la mana! Daca aveti pielea mai sensibila folositi eventual manusi chirurgicale.
Dupa ce ati frecat bine in carne pasta de ardei, stropiti putin cu ulei si dati la cuptor – la foc puternic pentru primele 20 de minute (sa se rumeneasca crusta), apoi scazand temperatura si lansand sa se patrunda bine carnea.
Intr-o tigaie caliti ceapa, adaugati apa si dafinul. Lasati sa dea in clocot si apa sa prinda bine aroma frunzei de dafin si abia apoi adaugati pasta de tomate, rozmarinul, cimbrul si boabele fierte de fasole.
Puneti la rece si serviti alaturi de pulpele de pui fierbinti.
Mmm… ce bine arata puiul! si eu folosesc eros pista, imi place tare mult.
@Georgeta – eu folosesc de multa vreme Eros Pista, dar niciodata nu am uns bine carnea de pui cu ea. De cand am incercat versiunea asta si la cat de bun a iesit puiul, tot asa il pregatesc ;))