Din start recunosc ca reteta asta nu e pentru cei care au o problema cu grasimile. Totusi eu zic ca putin de unt nu a omorat pe nimeni si merita incercata!
Ingrediente
pulpe de pui cu piele
2 linguri de unt gras, la temperatura camerei
putina sare
1 lingurita cimbru
1 lingurita frunze proaspete de busuioc
boia
Se mesteca bine sarea, cimbrul si busuiocul cu untul, pana se face o pasta omogena.
Luati pe rand pulpele de pui, ridicati pielea si ungeti cu unt carnea. Asezati frumos pielea peste.
Asezati pulpele intr-o tava si pudrati cu putina boia.
Dati la cuptor, mai intai la foc molcom sa se balaceasca puiul n untul topit.
Din cand in cand, scoateti tava din cuptor si cu o lingura luati din untul topit si puneti peste pui.
La final porniti focul la maxim pentru a obtine o crusta crocanta.
Genial au iesit! Am facut reteta asta , impreuna cu ardeii cu orez de aici:http://amainbucatarie.blogspot.com/2008/09/ardei-umpluti-cu-orez.html
ma bucur tare ca ti-au placut! am zis eu ca merita untul ala :))
Buna, as vrea sa fac si eu reteta dar as incerca cu un pui de tara.crezi ca o sa iasa cu prea mult colesterol?:)
e posibil sa fie putin mai gras, dar sunt convinsa ca se poate face o exceptie din cand in cand 🙂